DSC 9194

I årets siste ritt for Team Coop-ØsterHus hentet Krister Hagen en flott tredjeplass, mens lagkammerat Håvard Blikra ble nummer åtte.

På en dag hvor de fleste sykkelinteresserte har fokus rettet mot VM-fellesstarten i Richmond kjørte Team Coop-ØsterHus UCI 1.2-rittet Gooikse Pijl i Belgia. Etter allerede 10 kilometer av det nesten 200 kilometer lange rittet ble det avgjørende bruddet etablert med Krister Hagen blant de 13 ryttere i bruddet.

Med rundt fire mil til mål splitter frontgruppen og syv ryttere inklusiv Hagen skal kjøre om seieren. Her blir Hagen til slutt nummer tre og sikrer dermed 16 UCI-poeng til seg selv og laget. Bak de forreste har feltet også splittet opp og hentet restene fra bruddet. Håvard Blikra vinner forfølgernes spurt og blir nummer åtte, hvilket også gir ham UCI-poeng.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Med UCI-poeng til to ryttere er det en flott avslutning på sesongen. I tillegg leverer hele laget en god prestasjon og kjører bra i dag i et felt med mange av de store hollandske og belgiske kontinentallag, forteller sportsdirektør Roy Hegreberg.

Bruddet gikk allerede på den første av ni runder, og der var Krister eneste nordmann. Med både Lotto Soudal og Topsport Vlaanderen også representert, var det en mulighet for at de fikk gå helt inn. Wanty Group gjorde et lite forsøk på å kjøre bruddet inn, men la seg kjapt inn i feltet igjen. Og når Oscar med fire runder igjen, gjorde et støt, var viljen til å markere, eneste respons. 

Men på den nest siste runden fikk flere mindre grupper gå. Det betød at Håvard tok spurten i gruppe to, Magnus som var svært fornøyd med at beina endelig begynte å fungere, ble tre i gruppe tre, Bodø Brothers (August & Andreas) kjørte inn med gruppe fire mens Oscar kom enslig foran hovedfeltet.

Resultatene fra rittet finner du her.

Nå krysser hele laget fingrer for at lageier Alexander Kristoff og de øvrige norske landslagsryttere leverer et toppresultat ved VM.

Flere bilder under.

 

DSC 9142-001

DSC 8838-001

DSC 9162

DSC 9158

DSC 8948

DSC 9267

Share