Tilstart

Med en 18. plass til Håvard Blikra som beste Coop-ØsterHus-rytter ble målsetningen om UCI-poeng ikke innfridd. Til gjengjeld kan laget heller ikke tillate seg å være veldig misfornøyd med resultatet i UCI 1.1-rittet Omloop van het Houtland Lichtervelde, som med lag som Lotto Soudal, Team Giant – Alpecin, Bretagne – Séché og Team LottoNL-Jumbo på startstreken holdt et veldig høyt nivå.

De 198 kilometer ble preget av mye sidevind hvor feltet flere ganger underveis ble delt i mange små grupper. På de avsluttende lokale rundene splittet feltet opp igjen, og til slutt var det en gruppe på rundt 50 mann som skulle spurte om seieren. Her ble Håvard Blikra beste nordmann med en 18. plass. Med i forreste gruppe var også Krister Hagen.

- Det var blodhardt fra starten med mye sidevind og offensiv kjøring. Vi skulle gjerne ha hatt en topp-12-plassering og dermed UCI-poeng, men med tanke på det høye nivået må vi være brukbart fornøyd, forteller Blikra fra Belgia.

Rittet ble vunnet av formsterke Jens Debusschere fra Lotto Saudal. 

I morgen er det igjen pro-kermis-ritt som gjelder for Team Coop-Østerhus før det på søndag er tid for sesongens siste UCI-ritt, Gooikse Pijl.

Share