DSC 5717

Det ble en syvende plass på Oscar under dagens pro kermis Vextielprijs Vichte. Han var tilfreds med avslutningen selv om han måtte se Jens Debusschere (Lotto Soudal) og Johim Ariesen (Metec) passere ham på oppløpet når hovedfeltet skulle gjøre opp om fjerdeplassen. Minst like fornøyd var han over å oppleve innsatsen til Andreas som stadig bekrefter at han gir laget økte offensive kvaliteter.

Rittet gikk i en 12,5 km lang rundløype som ble kjørt 14 ganger. Allerede på den første runden gikk en gruppe på omlag 10 ryttere. De fikk en ledelse på 2:30. Denne ble senere redusert, og flere deriblant Andreas, støtet seg opp. Mot slutten av rittet støtet tre ryttere fra bruddet som noe senere ble innkjørt. Med 2 gjenværende kilometer fikk to ryttere etablert en luke på hovedfeltet. Her kjørte Andreas med Oscar på hjul frem til front. Denne posisjonen holdt han til det gjenstod 350 meter. Da hadde Oscar lagt seg inn på et annet hjul. I et forsøk på å hente de to rytterne foran, åpnet han spurten ved 200 meters merket. Det holdt nesten! 
Også Håvard og August inn med hovedfeltet. Krister og Margus som kjørte ritt i går, valgte å stå av for å samle mest mulig overskudd til morgendagens utfordring.

Da vil det handle om Omloop van het Houtland Lichtervelde UCI 1.1 hvor det blir nytt møte med mange av de samme konkurrentene. Rittet kan følges på DirectVelo. Rapporten som i kveld ble gitt fra hotellsengen, forteller om at sulten fortsatt gjelder selv om de nå har tilbragt mer enn syv måneder på reisefot .

Resultater her.

Share