web August-og-Kristoff-på-pallen foto-G
Foto: ARN/G. Demouveaux.

August Jensen vant for andre år på rad klatretrøya i Arctic Race of Norway, hvor laget samtidig blir nummer fem i lagkonkurransen. Markus Hoelgaard kjørte en flott siste etappe.

Team Coop-ØsterHus har levert en praktinnsats i Arctic Race of Norway. Sammen med Alexander Kristoff blir lagets August Jensen eneste nordmann som fikk en tur på pallen etter den avsluttende etappen i dag. Han vant for andre år på rad klatretrøya. Dominansen i klatrekonkurransen var komplett da Håvard Blikra og Krister Hagen blir nummer to og tre i konkurransen.

- Det er en ekte lagseier. Guttene har kjørt offensivt alle dager, og i dag vinner August en av bakkespurtene og sikrer seg laksetrøya. Det er et fantastisk resultat for oss, sier sportsdirektør Roy Hegreberg.


Lagt merke til av storlagene
Laginnsatsen understrekes ved at Team Coop-ØsterHus blir nummer fem i lagkonkurransen, kun overgått av fire verdensturlag. 

- Det viser at vi har et sterkt lag hvor alle er i form og toppmotiverte. Alle har fått vist seg fram på en eller annen måte, så vi kan ikke være annet enn kjempefornøyd. De store lagene har uten tvil lagt merke til oss, og flere har vært forbi for å gratulere oss med innsatsen, forteller Hegreberg.

Web Coop-ØsterHus-i-front foto-ARN Trym-Bergsmo
Team Coop-ØsterHus har vært godt synlige under hele Arctic Race of Norway som her på siste etappe i Narvik. Foto: ARN/Trym Bergsmo.

Hoelgaard imponerte
Før den siste etappen med start og mål i Narvik hadde laget forhåpninger om at Fredrik Galta kunne henge godt med i den tøffe avslutningen og dermed klatre opp i topp ti i sammendraget. Dessverre har Galta vært småsyk med mageproblemer og klarte derfor ikke å følge de aller beste. Oscar punkterte på bakketoppen på den første lokale runden, og havnet dermed ut av hovedfeltet noe tidligere enn han hadde tenkt. Til gjengjeld viste Markus Hoelgaard imponerende takter og ble nummer 13 på både etappen og i sammendraget.

- Markus kjører virkelig bra i dag og setter et flott punktum for rittet. Galta var ikke helt i form, men kjører fortsatt bra og har god grunn til å være stolt. Det er tross alt noen av verdens beste ryttere vi kjører mot, fastslår Hegreberg.

De neste ukene vil laget jakte nye resultater i Holland og Belgia.

Share