WEB Håvard-i-klatretrøya foto-GFoto: G. Demouveaux/ARN

Team Coop-ØsterHus dominerer totalt klatrekonkurransen i årets Arctic Race of Norway. I dag tok Håvard Blikra over trøya fra lagkamerat August Jensen. Fredrik Galta hang godt med i den tøffe avslutningen.

For tredje dag på radd var Team Coop-ØsterHus representert i brudd. På dagens 183 kilometer lange etappe fra Finnsnes til Målselv var det som på første etappe Håvard Blikra som var offensiv fra start. Han fikk sammen med fem andre tidlig en luke til feltet og satt i brudd det meste av dagen.

Underveis vant Blikra de to første bakkespurtene og samlet dermed poeng nok til å ta over den lakserøde klatretrøya. Team Coop-ØsterHus har nå de tre første plassene i klatrekonkurransen og dermed god sjanse for å ta den samlede seieren om laksetrøya.

- Håvard er i bra form og det var ingen tvil om at han var den sterkeste i dagens brudd. Det viste han tydelig på slutten, hvor han forsøkte på egen hånd. Han kunne godt ha fortjent prisen for mest aktive rytter i dag. Men nå har vi godt grep om trøya som vi naturligvis skal gjøre alt for å forsvare i morgen, forsikrer sportsdirektør Roy Hegreberg.

WEB Håvard-i-brudd-3-etappe-foto-ARN GFoto: G. Demouveaux/ARN

Galta med fremme
Blikra og resten av bruddet ble kjørt inn med under 10 kilometer igjen og da var scenen satt for en spennende finale. Her skulle sammenlagtfavorittene gjøre opp mellom seg på den avsluttende bratte stigningen opp til Målselv Fjellandsby.

Allerede i bunnen av bakken ble feltet sprengt til atomer. Her klarte Fredrik Galta å sitte med langt fremme. Han kom til slutt inn som nummer 14 og ligger nå nummer 11 sammendraget, 45 sekunder etter etappevinner og sammenlagtleder Ben Hermans fra BMC.

- Fredrik kjører en god avslutning men mangler de små marginalene som skal til for å følge med helt i topp. Men han har fortsatt en god mulighet for å kjøre seg inn i topp ti. Det er målet for i morgen. Dessverre sitter August Jensen litt langt tilbake i bunnen av bakken. Han kommer seg flott fram, men det kostet for mange krefter og han mister litt på slutten, forklarer Hegreberg.

Markus Hoelgaard markerte seg også med en flott 19. plass, mens både Krister Hagen og dagens bursdagsbarn Oscar Landa gjorde en bra jobb for lagkameratene i bunnen av bakken.

Arctic Race of Norway avsluttes i morgen med den 165 kilometer lange fjerde etappen med start og mål i Larvik.

Share