WEB August-Jensen-på-pallen ARN-etappe-2
August Jensen sikret seg i dag den lakserøde klatretrøyen.

Fjorårets vinner av klatretrøyen var klar fra start og vant etappens to første bakkespurter. Det var nok for Team Coop-ØsterHus-rytteren til å gjenerobre trøyen.

Med hele fem klatrepunkter på den 162,5 kilometer lange andre etappen av Arctic Race of Norway var det rik mulighet for å samle poeng i kampen om den lakserøde klatretrøyen. I tillegg var det hele 500 kilo laks til første mann over den siste stigningen. Om det var klatrepoengene eller det halve tonnet med laks som fyrte opp under Team Coop-ØsterHus-rytterne skal være uvisst, men de var veldig synlige fra start.

Først var det fjorårets vinner av klatretrøyen, August Jensen, som i bakkene spurtet som en fisk i vannet og vant de to første bakkespurtene. Med det sikret han seg åtte poeng. Det skulle vise seg å være nok til å ta trøyen.

- Det var et av målene med dagens etappe, så det er selvfølgelig utrolig deilig når det lykkes. Nå må vi se hvordan etappen i morgen utvikler seg. Det hadde vært kult å ta trøyen to år på radd, forteller August Jensen.

August Jensen ARN etappe 2

Delt førsteplass
Han må imidlertid dele førsteplassen med lagkamerat Krister Hagen, som også sikret seg åtte poeng da han kom med i dagens seksmannsbrudd. Dessverre måtte han gi fortapt i kampen om laksen på den siste stigningen.

- Målet var å ta klatretrøya i dag. Det gikk som planlagt, selv om August gjerne skulle ha tatt litt flere poeng. Laksen kunne være en kjekk bonus, men det holdt dessverre ikke helt for Krister. Med delt førsteplass mellom August og Krister har vi nå flere strenger å spille på, forteller Hegreberg.

Tiendeplass til Landa
Med rundt 2 mil igjen var det slutt for Hagen og resten av bruddet og det gikk mot en samlet spurt på Setermoen. Her var irske Sam Bennett fra Bora Argon 18-laget raskest. Team Coop-ØsterHus-rytteren Oscar Landa kjørte en bra spurt og ble nummer ti.

- I dag viser vi at hele laget er i form og at vi har et komplett lag med ulike kompetanser. Samtidig holder vi våre sammenlagtkandidater fremme. Nå blir det spennende å se hvordan etappen i morgen utvikler seg. Vi vil naturligvis gjøre alt for å holde fast i klatretrøyen og samtidig se hva vi kan få til i sammendraget, slutter Hegreberg.

I morgen ventes sammenlagtfavorittene for alvor å røre på seg. Her skal rytterne ut på 183 kilometer fra Finnsnes til målet på toppen ved Målselv Fjellandsby.

 

 

Share