Web Håvard i brudd foto ARN G.Demouveaux
Håvard med i dagens brudd i Arctic Race of Norway. Foto: ARN/G.Demouveaux

Med nesten 200 kilometer i brudd og seier på fire innlagte spurter gjorde Team Coop-ØsterHus' Håvard Blikra seg flott bemerket på første etappe av Arctic Race of Norway.

Håvard var del av dagens syv-mannsbrudd som på det meste hadde syv minutters forsprang på feltet. I tillegg til masser av TV-tid vant Håvard alle tre innlagte poengspurter og en klatrespurt. Poenghøsten til Håvard var imidlertid ikke helt nok til klatre- eller poengtrøye. Likevel er sportsdirektør Roy Hegreberg relativt godt fornøyd med utbyttet på den 213 kilometer lange etappen.

- Planen var å få en mann med i bruddet. Det lykkes med Håvard som viser stor styrke i spurtene. Dessverre er han litt uheldig i en av bakkene som gjør at han ikke får poeng. Ellers tror jeg han hadde tatt trøyen, sier Hegreberg.


Fortsatt med i sammendraget
Dagens syv lykkeriddere ble hentet inn kort før den tøffe avslutningen i Harstad. På den siste runden var Team Coop-ØsterHus' August Jensen også veldig synlig. Til slutt ble det den ventede spurten, hvor Alexander Kristoff trakk det lengste strået og vant foran Edvald Boasson Hagen i et sterkt redusert hovedfelt.

Beste Team Coop-ØsterHus-rytter ble Fredrik Galta på 15. plass. I tillegg satt også August Jensen med i første gruppe på 23. plass. Dermed har laget fortsatt sine to beste kort til sammendraget med fremme.

- Det var en vanvittig hard avslutning. Derfor skal vi være godt fornøyd med at Fredrik og August holder seg fremme. Alt i alt var det en bra start, uttaler sportsdirektøren.

Andre etappe av Arctic Race of Norway kjøres i morgen og er på 162,5 kilometer fra Evenskjer til Setermoen.

Share