Oscar målgang Frankrike 14.02.2015 R1Oscar Landa har søndag igjen mulighet for å juble iført den norske landslagsdrakten.

På søndag står Team Coop-ØsterHus-rytteren Oscar Emil Landa (21) klar på startstreken i U23-EM i landeveissykling i Estland. Drømmen er en pallplass.

Oscar har allerede gjort seg godt bemerket i år. 21-åringen vant tidligere på sesongen sin første internasjonale UCI-seier i Viborg GP i Danmark. I tillegg var han veldig nær en etappeseier på første etappe av Tour of Norway, da han ble hentet med bare 250 meter til målstreken.

- Jeg hadde høye forventninger og stor tro på meg selv før sesongen. Derfor føles det selvfølgelig bra når det lykkes å levere og få vist seg fram. Det har uten tvil gitt meg mot på mer og jeg tar gjerne en UCI-seier mer i løpet av høsten, sier Team Coop-ØsterHus-rytteren.

Tro på egne sjanser
De gode taktene har sikret den tidligere norgesmester for juniorer plass på det norske U23-landslaget, som søndag skal kjempe om europamesterskapet i Tartu i Estland.

- Siste helg var jeg og resten av Coop-ØsterHus i superslag i Frankrike, så formen er god. Umiddelbart passer EM-løypen meg bra med en liten kneik hvor jeg forhåpentlig kan komme med i en mindre gruppe til mål. Da vil jeg ha gode sjanser for et toppresultat. Men jeg prøver å gå til oppgaven med lave skuldre, da det er vanskelig å vurdere nivået på konkurrentene, forklarer Landa.

Sterkt landslag
I fjor dominerte Norge i U23-klassen og vant både VM-gull og –bronse. Da var det Landas daværende lagkammerat Sven Erik Bystrøm som stod øverst på pallen. I år håper Landa på en VM-plass.

- Sesongen har vist at Norge har et av verdens beste U23-landslag. Så det å bli tatt ut til EM har vært veldig motiverende. Da har man har nivået til å blande seg i toppen med de aller beste. Med et godt resultat på søndag håper jeg å levere en god søknad til en VM-billett, avslutter han.

Fellesstarten for U23-rytterne starter søndag 9. august kl. 14.00. Hele rittet kan følges direkte på http://roadec2015.ee/en/homepage.

Share