DSC 5214-001På tross av offensiv kjøring og flere angrep fra Team Coop-ØsterHus ble det "kun" til en andreplass ved årets NM i gateritt på Gjøvik.

Forventningene til Team Coop-ØsterHus var på forhånd store. Både i 2013 og 2014 tapetserte laget pallen ved å ta gull, sølv og bronse i NM-gaterittet. Med hele åtte ryttere til start hadde laget igjen i år flere muligheter for å gjenta triumfen i paradedisiplinen.

Fra start tok guttene initiativet med offensiv kjøring på den 1600 meter lange rundløypen i Gjøvik sentrum. Cirka midtveis forsøkte en sterkt kjørende Krister seg med et soloframstøt. Det ble senere fulgt opp av August. På forsøk nummer to fikk han en god luke som han tappert forsvarte fram til det bare gjensto to omganger.

Ut på siste runde var 16 mann samlet i front og det sto klart av vinneren skulle finnes i denne gruppen. I spurten var Herman Dahl fra Team Sparebanken Sør dessverre litt for sterk og vant foran Team Coop-ØstherHus' forsvarende norgesmester Håvard.

- Vi ønsket å ta kommandoen fra start. Det lyktes og jeg synes vi var offensive hele dagen, selv om det var flere som ikke hadde dagen i dag. Da blir det hardt å kontrollere som vi gjerne ville, men sølv er fortsatt godkjent, forteller sportsdirektør Roy Hegreberg.

Guttene fra Team Coop-ØsterHus får en ny sjanse på søndag NM-uken avsluttes med fellesstarten på Lillehammer. Her skal Tormod Hausken Jacobsen og resten av laget forsøke å gjenta fjorårets store triumf mot blant andre Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Share