DSC 7867-001NM U23 fellesstart ble i dag arrangert på Lillehammer i en 136 km lang løype fordelt på 3 «korte» runder og to lengre. Om ikke forskjellen mellom rundene var stor i antall kilometer, var den betydelig i antall høydemeter.

Etter en runde hadde tre ryttere en luke på 50 sekund. Hovedfeltet ble anført av seks Team Joker ryttere. Posisjonen bak hadde Oscar tatt. Mot toppen av bakken på runde to, støtet tre Joker ryttere. De økte avstanden innover det smale grusstrekket som fulgte etter bakken. Her satt Oscar i en sjette posisjon. Da de igjen kom inn på asfalten hvor det var mulig å passere, støtet Oscar seg opp. De fire i tet hvor Oscar satt som fjerdemann, opparbeidet en luke til gruppe to på om lag 1 ½ minutt. I denne satt Markus.

Med litt for tynt treningsgrunnlag fra siste periode, var Oscar noe bekymret for hvor lenge han klarte å sette med i front: "Etter støtet opp til Joker trioen, gikk det svært lang tid å få pulsen ned igjen. Fikk da bekreftet at kroppen ikke var helt kampklar".
Og det viste seg; opp den virkelige bakken på den fjerde runden, måtte han slippe. Dermed var det å skli bakover og inn til en 23. plass.

Markus holdt sin posisjon i gruppe to, og kjørte inn til en åttende plass. Tormod hadde ikke sin beste dag, og sto av etter fire runder.

Fellesstart løypene under årets NM har profiler som i begrenset grad bidrar til å skape den store dramatikk. Det meste handler om ferdigheter i oppoverbakke.

Neste NM øvelse blir lagtempo som arrangeres på tirsdag.

DSC 7947-001

DSC 7877

DSC 7958-001

DSC 8025-001

Share