DSC 4933-001August kjørte inn til en sterk 10. plass på dagens 4. etappe av Tour des Fjords. Han satt i et 17 manns brudd som etablerte seg på flatene etter bakkespurten over Seldal. Samarbeidet i bruddet var ikke det beste med stadige solostøt og ryttere som sto over sine føringer. Likevel holdt det inn da hovedfeltet aldri helt klarte å fatte en endelig beslutning. Over kneiken ved Hana som ble kjørt fire ganger, satt August godt med over de to første. På den tredje begynte det å svi, og på den siste handlet det om ikke tape posisjoner. Det ble noen sekunder opp til vinneren, men 10. plass er høyst godkjent. I sammendraget har han rykket frem tilen 13. plass. Selv om han begynner å kjenne at han har vært gjennom noen krevende uker, vil han i morgen forsøke å sitte med i fremste gruppen over Grisabakken siste gang. Da kan det plutselig ende med topp ti i sammendraget.

Etappen startet i høy fart mot Sandnes og flere bruddforsøk. Det var ikke før vi nærmet oss andre spurt at bruddet ble etablert. 4 ryttere fikk gå. Disse fikk kjapt 4 min. Men det var flere lag som var interessert i bakketrøyen og bakkespurten på toppen av Seldal. Dermed ble farten skrudd opp. Denne gangen ikke av Katusha, men av Caja Rural, Blue Water og Wanty blant andre. Inn mot bakkespurten var det et samlet felt. Her ble det kjørt hardt opp og flere fikk problemer. Nede ved de smale veiene omkring Høle, fikk en gruppe på 17 ryttere plutselig gå. Flere lag var representert og Katusha hadde også Haller med. Dermed var det umiddelbart ingen som kjørte bak og gruppen fikk kjapt 2 minutt. Dette økte til rundt 3 før avstanden ble stabilisert. I den knallharde lokale runden ble det kjørt hardt, og ut på siste runde var det kun 13 mann i bruddet. Denne ble splittet og August kom inn i gruppe 2 og 10. plass. En sterk prestasjon.

August sier han vil slå Boassen Hagen og klatre opp på topp 10 i sammendraget. Dette gir en god motivasjon før siste etappe i Tour des Fjords.

Fredrik satt i gruppen med Alexander Kristoff inn siste gang opp bakken. Denne splittet seg også, og Fredrik kom inn som nr. 30. Håvard kom inn rett bak til en 42. plass. Sterk kjøring av alle våre i dag. Oscar startet dessverre ikke grunnet kraftig forkjølelse. Den største skuffelsen er i ferd med å legge seg.

Vi gleder oss til siste etappe som har målgang i Stavanger. Hvordan Fredrik kledde den grønne trøyen for etappens mest offensive rytter som han vant i går, ser dere her:

 

bilde 2

Share