DSC 7262De som hadde antatt at dagens etappe skulle bli en rolig affære, tok grundig feil. Etter å ha forlatt Leirvik på Stord og folkehavet som ønsket rytterne farvel, stupte de ned i den 8 km lange Bømlafjord  tunnelen som har dypeste punkt på 262 muh. Å suse fire kilometer nedover i rett strekk krevde absolutt årvåkenhet. Da de begynte på den like lange klatringen, startet angrepene umiddelbart. Sytten ryttere klarte å komme fra. Ut av tunnelen hadde disse en luke på 45 sekund til "hovedfeltet" og 10 sekund bak der satt de resterende. Luken kunne vært tettet men ansvaret ble gitt Team Joker som satt med fullt mannskap. De maktet ikke og en baktropp ble etablert. Vi satt med Håvard, Oscar og Tormod her, og August & Fredrik i "hovedfeltet". Gruppen på sytten utfordret for mye og ble derfor innkjørt av Katusha Team. 
Senere fikk Michael Valgren Andersen (Team Saxo-Tinkoff) med seg to ryttere i et nytt brudd, Til slutt satt han alene, og kjempet lenge godt. Når han til ble hentet støtet Fredrik. I den påfølgende nedoverbake fikk han selskap av Txurukka (Caja-Rual) og Guldhammer (Cult). De fikk en ledelse på opptil 20 sekund, men ved 1 kilometer merket var det dessverre slutt. 

Dermed endte  det med et nytt spurtoppgjør. Og der er det ingen som overgår Alexander. August og Håvard inn med hovedfeltet. Håvard og Oscar i baktroppen. Oscar har sår hals og det spøker for videre deltagelse, mens Håvard er klar for videre kamper. Resultater her.

Skribenten bor på ærverdige Sauda Fjordhotell som nettopp har servert en aldeles ypperlig middag. Denne artikkel var nærmest fullført når Alexander sin fan klubb inntok nabobordet. Det ble en hyggelig samtale som varte lenge. Mer om dette her:

 

DSC 7273

 DSC 7276-001

 

Share