TdF E2 2015 - Spurt HaugesundFoto: Szymon Gruchalski

Tour des Fjords rytterne fikk en ganske brutal tur fra Jondal til Haugesund. 215 kilometer, over 5000 høydemeter, regn i bøtter & spann og 7,5 grader krevde sin mann. Stemningen var jevnt over mutt, men gikk mot slutten over til å inneholde noe galgenhumor. Men lenge før det hadde de startet de med 10 km master ut fra Jondal. Når denne var fullført, følte tydeligvis mange at gassen måtte trykkes i bånn i et forsøk på å få opp varmen (kanskje også for å delta i dagens brudd). Det betød at feltet sprakk opp i flere mindre grupper, og det var sikkert flere som fikk mørke tanker om de 200 gjenværende kilometerne. Men heldigvis for dem, roet det hele seg ned slik at samling fikk gjenoppstå.


De fleste hadde tatt på seg hva de hadde av klær i et forsøk på å bevare en rimelig grad av kroppsvarme så lenge som mulig. Brynje trøye innerst og Santini tøy ytterst, fungerte lenge. Inn mot finalen satt Håvard, Oscar og Tomod i gode posisjoner. Oscar hadde slurvet litt med hjemmeleksen og kom først på feil side av en midtrabatt, og deretter lite gunstig gjennom en rundkjøring. Han hadde for kalde fingre til å kunne geare så han tråkket videre på lavgear. Med 500 meter til mål var han oppe blant topp ti, og stoppet litt opp i rygg på en rytter. For publikum hadde det vært gøy om han heller hadde fortsatt til det var syra som satte en stopper.
For Oscar som i dag har syklet gjennom området hvor etternavnet har sin opprinnelse, var det hyggelig at Johan K. og Christian P. takket ja til lite kurs i uttalen av Landa.

Nå har Alexander vunnet to etapper. For å bevare spenningen i rittet, håper vi noen kan gi ham og Katusha noen skikkelige utfordringer på de neste etapper.

Share