Team Coop-ØsterHus har gjennomført sin første treningssamling under tilnærmet perfekte forhold, i nesten sommerlige temperaturer i Benidorm, Spania.

Det er nye tider for det Rogalandbaserte kontinentallaget. Etter en fantastisk vellykket 2014 sesong med NM gull på Eidsvold og VM gull i Ponferrada, er rødt byttet til blått og laget har tatt nye steg i retning av mer proffesjonalitet.

Coop logoen preger nå teamtøyet fra Santini og det landsomfattende samvirket setter farge på tilværelsen i dobbel forstand. Grunnstenene i laget, Østerhus og Spinn har fått med seg en samfunnsbygger med stort engasjement for idrett, som bringer gode verdier og entusiasme til et lag som nå har de aller beste forutsetninger for å ta nye sportslige steg.

I området rundt Benidorm har ledere, sponsorer og eiere gitt rytterne en flying start på det nye året. Lagets sportslige leder, Roy Hegreberg gir entusiastisk uttrykk for at den gode stemningen i laget tydelig bærer preg av de nye forutsetningene for å lykkes. «Rytterne ønsker å vise seg verdige den trygghet sponsorene gir med tanke på en langsiktig satsing, noe som gjenspeiler seg i treningsarbeidet og ønsket om å opptre på en proffesjonell måte. Vi vil gi noe tilbake» sier Roy, akkurat som Coop gir tilbake til samfunnet, og legger til at laget aldri har sett bedre ut.

Etter to uker samling med høy kvalitet på treningen og mange kilometer i bena, er et godt fundament lagt for sesongen som starter i Frankrike i slutten av Februar hvor de nye fargene skal vises fram i konkurranse for første gang. Betegnende for rytternes holdning kom godt fram da Kristian Dyrnes så på klokken etter det som skulle være en 7-timers økt og oppdaget at de manglet 10 min når de nærmet seg hotellet. Dermed ble det å «ulva» ( som siddisene sier det når de mener å stjele litt tid ) litt rundt til den planlagte økta var fullført. I Coop Østerhus tuller man ikke med treningsdagboka.

Share