Stormfull avslutning på året

DSC 9902-001Det ble en riktig så kraftig avslutning på året. Det meteorologiske holdt ord, og ga oss den stormen som var lovet. Og her på Jæren er det lite som gir ly. For syklister ga dette mulighet til å trene på forhold som i vårens Gent-Wevelgem, blåste store deler av feltet av veien. Under dagens langtur hadde Håvard og Oscar selskap av Stavanger SK rytterne Christian Riise, Johan A. Hole Mohr og Erlend J. Blikra. Særlig kjekt var det å se at Erlend er tilbake på sykkelen.

Med dette takker Team Coop-ØsterHus sine samarbeidspartnere, sitt støtteapparat og sine ryttere for alle bidrag og alle prestasjoner gjennom 2015, og ønsker alle det beste for det nye året. 

Les mer …

Hola bonitas, què pasa?

IMG 1053Da har vi vært i vårt andre hjemland noen dager, og vi får vel bare si at vi storkoser oss. Vi ankom Casa Blikra på lørdag ettermiddag, og etter en seig handletur som blakket oss fullstendig, fikk vi laget en nyyyydelig biffmiddag, fyrt i peisen og latt adventsroen senke seg.

Spania2Dagene er travle, med mye trening på forespørsel fra dr. Ørn himself, men vi har hittil vært utrolig heldige med været. Kort-kort føre og sol stort sett alle dager, så det er lett å finne motivasjon for å dra seg ut på nok en 7- timers tur i fjellene.

Vi hadde riktignok en litt trøblete start på oppholdet da Oscar og Krister ikke fikk syklene sine ved ankomst. Det resulterte i leie/lånesykler, noe som så ut til å plage Oscar noe mer enn Krister som viste at trøkket ikke blir borte selv om man bytter sykkel. Etter mye banning og sverting over styrelager/pedaler/hjul og det meste annet, steg omsider humøret til storsprinteren fra Rogaland, og alt fløt på skinner igjen.

På programmet har det vært innslag av både bakkedrag, lagtempo, styrketråkk og spurter, hvor vi prøver å pushe hverandre til døra hver gang. Litt vennskapelig konkurranse er bare sunt, og det skaper litt ekstra diskusjon under en ellers rolig stund ute på landeveien. Krister og Oscar har de hardeste duellene mot diverse 60- skilt, mens Magnus knuste Håvard på et maks bakkedrag. Riktignok etter at Håvard hadde dratt på Magnus til det gjensto ett minutt til toppen. Men først er først ;)

Les mer …

Til Spania for å samle mil

DSC 9884Oscar og Krister ved Stavanger lufthavn tidlig lørdag morgen.

I morges satte Håvard, Krister, Magnus og Oscar seg på et fly i retning Alicante. Med base i familien Blikra sin residens i Calpe, skal de frem til 22. desember samle en stor mengde mil. Yr varsler om optimale forhold for utendørs aktivitet.
Perioden med intensiv og spesifikk basistrening, er slutt. Fra nå og frem til sesongstart i slutten av februar, skal timene tilbringes på sykkelen. Det blir mange lange turer krydret med perioder med max intensitet.

Halvparten av kandidatene til Årets sportsnavn er tilknyttet sykkelsporten

DSC 9769-001Alexander gis trygg sikring av Stein.

Rogalands Avis inviterer sine lesere til å delta i kåringen av Årets lokale sportsnavn. Av de seks nominerte er hele tre knyttet til sykkelsporten; Alexander for sin gedigne sesong toppet av seieren i Flandern Rundt, Stein for sin trenergjerning som i tillegg til arbeidet omkring Alexander, omfatter ryttere i både Team Coop-ØsterHus og Stavanger SK samt Gunn-Rita Dahle Flesjå som gjennom fortsatt ungdommelig pågangsmot, vant maraton-VM terreng.
De øvrige kandidatene er Stian Skjerahaug som ble nummer 13 i mangekamp under turn EM (svært lenge siden en norsk turner har vært på samme nivå), VM bronse vinner i roing Are Strandli samt Stavanger Oilers trener Petter Thoresen. 
At det verken er funnet plass til Henrik Ingebrigtsen eller Sarah Louise Rung, forteller mye om kvaliteten på kandidatene. Og at halvparten av disse er tilknyttet sykkelsporten, bekrefter sportens posisjon i regionen.

Trykk her for å stemme på din kandidat. Vinneren får gleden av å velge det gode formål som vil motta kr. 10 000,-.

Sterke gutter stadig sterkere & Olav Aleksander på plass

DSC 9882Bak står Olav Aleksander, Håvard, Sven Erik, Fredrik og Stein. Alexander og Oscar foran.

Coop-ØsterHus rytterne har gjennom høsten utført mye intenst arbeid i styrkerommet. SATS Elixia har nødvendige fasiliteter fordelt over hele landet. Stavanger guttene har funnet seg vel til rette ved senteret i St Olav. Der viser Alexander at han fortsatt har et godt grep på ung guttene. Og Stein formidler betydningen av riktig innstilling foran enhver øvelse samt av å ha tilstrekkelig oppmerksomhet omkring detaljene. 

Olav Aleksander har nettopp flyttet inn i leilighet i Stavanger, og har startet arbeidet som sportsdirektør / administrativ leder. Vi er sikre på at han vil gi viktige bidrag til kommende utfordringer.