Sven Erik var ikke den største favoritten i U23 VM feltet. Men hans lagkamerater i Team ØsterHus-Ridley hadde stor tro på at han idag kunne kopiere prestasjonen fra NM Gateritt i 2013 hvor han kom alene til mål. Siden dengang har Sven Erik som ikke er en utpreget spurter, gjort mange nye forsøk på å avgjøre før oppløpet. At han endelig skulle lykkes under dagens U23 VM er ikke mindre enn eventyrlig. Da har alle tidligere forsøk fått en mening. Og i går satte han inn støtet på akkurat riktig tidspunkt. Han satt rolig i feltet helt til siste runde, satt foran i feltet over den 5 km lange slake stigningen og angrep midtveis i den bratte bakken før nedkjøringen til mål. Aldeles perfekt !

Sven Erik startet sin sykkelkarriere i Stegaberg SK i Haugesund som 11 åring. Da spilte han forsatt fotball, og var en stund i tvil om valg av retning. Konkurrentene på landeveien opplevde ham umiddelbart som en sterk konkurrent. Når han tok turen over Boknafjorden for å delta i SSK cup, snøt han som regel de lokale rytterne for seieren. Derfor kan det nok godt tenkes at noen av disse skulle ønske at han droppet sykkelskoene til fordel for fotballskoene. Men slik ble det heldigvis ikke. Et stort sykkelengasjement hos mor og far har sikkert også påvirket retning og utvikling. Det ble tidlig etablert et samarbeid med Stavanger SK, og fra han var 16 år har han representert dem.

Siden de innledende deltagelsene i lokale ritt, har det blitt et uendelig antall sykkelritt. Og i alle årsklasser har det blitt mange seirer. Han har vunnet en rekke UM og NM medaljer, seiret i internasjonale ritt og NorgesCupen sammenlagt. Med dagens VM gull, er det omtrent kun et hull i premiesamlingen; sammenlagtvinner i SSK cup.

Det er ingen som helst tvil om at dagens prestasjon til Sven Erik vil være til stor inspirasjon for treningsfellesskapet på Jæren. Og den befester områdets posisjon innen sykkelsporten. Den kan komme til å bli enda sterkere bekreftet de neste to dager. I morgen vil Erlend Blikra kjempe blant juniorene, og på søndag stiller Alexander til start. 

Regioenens utvikling av sykkeltalenter har lite å gjøre med oljesmurt økomoni og store budsjetter. Begrensede midler har ført til at sulten er blitt bevart, og gitt en kontinuerlig jakt på alternative løsninger innenfor et helhetlig og langsiktig perpespektiv. 

Det er nesten ikke til å tro at Team ØsterHus-Ridley sitt mannskap til tross for kun to seirer gjennom sesongen, har sikret seg det gjeveste som var mulig å oppnå; en mesterskapstrøye og en regnbuetrøye. En vanvittig uttelling. Og tenk hvordan dette vil pryde de lokale landeveiene.

Det er ikke bare rytterne som må takkes. Bak disse står et stort støtteapparat basert på jærsk dugnadsånd som går på tvers av de enkelte sykkelklubber, og sponsorer som har bidratt med midler som har gjort det mulig å gjennomføre treningssamlinger og et rittprogram med riktig kvalitet. Stor takk også til alle disse !

Share