I dag har Team ØsterHus-Ridley deltatt i den 97. utgaven av pro kermess rittet Stadsprijs Geraardsbergen som inkluderer deler av Muren. Det er vanskelig å finne et område med større sykkel interesse. Eller sagt med andre ord; Geraardsbergen er midt i hjertet av sykkelsporten. Dagens startfelt omfattet 200 ryttere, og for disse ventet 15 runder à 12 km. Ganske tidlig gikk en gruppe på 7 ryttere. Her satt naturligvis August. Noe senere støtet Oscar seg opp, og deretter en gruppe på omlag 15 ryttere inklusiv Håvard. Disse opparbeidet seg en ganske solid luke. Anført av Bjørn Leukemans, rykket en gruppe på fem opp Muren etter 2/3 kjørt distanse. Da samarbeidet knirket i gruppen bak, fikk de gå inn. En stor gruppe med Fredrik, Jonas og Tormod, kom senere opp til gruppe to slik at hovedfeltet mot finalen, bestod av ca. 70 ryttere. Ut på siste runden fikk fem nye ryttere gå, men anført av Oscar og Tormod, ble disse hentet 100 meter før mål. I spurten i hovedfeltet ble Håvard nummer fem. Dette ga en hyggelig tiende plass.
Vi var i dag med på det meste som skjedde, men sov litt da det siste bruddet fikk gå. Og kanskje innsatsen kunne vært enda mer presis.

Ellers kan det rapporteres at Jonas imponerte sine lagkamerater ved å sitte med inn, at Fredrik følte betydelig bedring fra igår, at Oscar som idag måtte bytte sykkel underveis, har fått kastet det meste av rusket over bord, at Tormod var noe hemmet av en hevelse etter velten i går og at Krister punkterte på verst tenkelig sted. Og til slutt; alle ser frem til søndagens Ronde van Midden i Nederland.
Dagens resultater her.

Share