Oppgaven foran dagens avsluttende etappe i Arctic Race var definitiv: Sikre August som vinner av klatretrøyen. Den første av tre bakkespurter kom allerede etter 19,5 kilometer, og da handlet det om å ta kontroll umiddelbart fra start. Denne oppgaven fikk laget igjen vist at de behersker helt ned til tåspissene. Mange støtforsøk ble kontrollert inntil en August sammen med åtte andre ryttere, skled ifra. Og August leverte igjen. Da var det i grunnen avgjort at August ville reise hjemmed en ny klatretrøye. Den andre på to påfølgende etapperitt. Absolutt sterkt!

Den neste oppgaven var å få Håvard lengst mulig frem i avslutningen. Da Martin Elminger støtet neste siste gang opp bakken, ble feltet splittet i flere mindre grupper.  Håvard, Oscar og Tormod satt da i gruppe tre på toppen av bakken. På flaten fikk Oscar kjørt Håvard opp til gruppe to. Han endte etappen på 25. plass, 1:11 bak Alexander som naturligvis ikke fant noen grunn til å vise Thor Hushovd spesiell omtanke. Men Thor`s angrep imponerte.

I sammendraget ble Håvard vår bestemann med sin 33. plass. Men i dette rittet har det mest handlet om å sikre August sin klatretrøye. Og der ble det jo full suksess.

Etappe- & sammenlagtresultater her. Foto: ARN/P.Perreve

Share