Team Øster Hus-Ridley debuterte i dag med mesterskapstrøyen da 1. etappe av Kreiz Breizh Elite UCI 2.2 i dag ble gjennomført. Etappen gikk over 173 km og ble kjørt fra Calanhel til Plouray i typisk Bretagne terreng; opp og ned på smale veier. Rittet brukes som oppkjøring til Artic Race of Norway, og var bestemt på aktiv kjøring for å delta i kampene om trøyer og etappeseirer.

Det gikk fort fra start, og en gruppe på 14 mann inklusive August, kjørte avgårde. Deretter gikk Håvard etter med 8 stk. I gruppen på drøyt 20 mann, var de fleste lag representert. Disse fikk 4 minutt før noen lag bak, satte farten opp.

 

Våre gutter kjørte bra. August tok to innlagte bakkespurter, og leder med det bakkekonkurransen, (selv om han ikke har fått den enda da dommere blandet han og Håvard sitt nummer i den andre spurtene da de ble 1 og 2). Håvard tok med dette også noen poeng både i bakkekonkurransen. Han vant også to flatspurter og ble tre i en.

August fikk mest igjen da han leder kampen om den prikkete bakketrøyen. Håvard er nummer to i kampen om den grønne trøyen, og vil bære i morgen da han som leder denne konkurransen har den gule ledertrøyen.

På de lokal rundene i avslutningen, ble det mye støting. Håvard var med på alt, men ble litt fanget da 5 mann går kontra siste gang. Disse holdt inn og Håvard ble nr 8. Etappen ble vunnet av franskmannen Kevin Lebreton foran en nederlender og en italiener.
En gruppe på 18mann kom akkurat opp til August. Totalt er det drøye 37 stk innenfor 19 sek sammenlagt. Disse er 3-6 min foran resten av feltet. Sammendraget kommer nok derfor til å stå mellom disse 37 rytterne.

Vi er fornøyde med første løpet etter en tung treningsperiode. Dette viser at Team ØsterHus-Ridley har gjort en god jobb i sommer. Vi skal nok få flere hyggelige resultat å glede oss over utover høstsesongen.

I morgen venter to etapper. Først en kort på morgenen på 84 km og en senere på dagen på venter 103 km. Da stiller vi ikke bare med Tormod i mesterskapstrøyen men også August i den prikkete bakketrøyen og Håvard i den grønne spurttrøyen.

Share