Det ble en helt fantastisk finale på NM fellesstarten da Tormod & Fredrik satt med i det avgjørende seks mannsbruddet. Det var få som pratet om Tormod som en mulig seierherre, men de har ikke fulgt ham gjennom karrierer og kjenner ikke hva han kan levere når han lukter sagmugg. Avslutningen var helt rå; Fredrik åpnet & Tormod fikset resten. Utrolig jobb av de andre også. Vi var med på alle bruddene, ofte med dobbel dekning, og mye av aktiviteten i hovedfeltet ble kontrollert av lagkameratene.

 

Det hele startet med at August som han så ofte gjør, støter fra start. Han har først selskap av en rytter og noe senere tre til. Hovedfeltet lar aldri bruddet få opparbeide seg særlig avstand. Etter omlag halvkjørt distanse blir de hentet, men da er det fem nye som stikker. Krister & Håvard var blant disse. På den femte av de åtte rundene støter Sven Erik sammen med en annen rytter, seg opp til bruddet mens Håvard returnerer til hovedfeltet. På den sjette runden støter Reidar Borgersen (Team Joker) fra sine bruddkamerater. Når han blir hentet, stikker Sven Erik.

Han får kjøre alene i front ut på den avsluttende runden. Bak ham har omlag ti ryttere klart i sige fra hovedfeltet. Blant disse sitter Fredrik & Tormod, og med Sven Erik i tet, var det bare for dem å sitte på hjul. Halvveis på runden blir Sven Erik hentet, og Ole Christian Eiking forsøker å stikke fra i stigningen. Men Fredrik følger ham, og derned stopper forsøket og det blir en tetsamling av fem ryttere hvorav to er våre. Vi som kjenner Tormod og har sett hvilken spurt han kan levere, var da ikke særlig i tvil selv om det fleste andre kommenterte helt andre navn.

Fredrik åpnet spurten, men fra 100 meters merket var Tormod i tet. Filip Eidsheim (Team Fixit.no) fulgte ham nærmest.
Det ble en fantastisk avslutning på en enestående forestilling. 

ØsterHus-Ridley tok kommandoen fra første tråkk. De var alltid våkne og spilte sine kort med kløkt. De var grundig representert i alle brudd. De satt til enhver tid riktig posisjonert i hovedfeltet for enten gå med en gruppe eller for å hindre at noen fikk støte fra. Alt dette sagt med andre ord; rett fra læreboka.

Inntil fellesstarten hadde NM uken gitt oss hele fem medaljer, og når vi i tillegg klarer å stikke av med selve rosinen i pølsa, er det stor grunn skikkelig feiring. Stor takk til alle som har bidratt!

Og en liten ting til slutt; Tormod sin seier inneholder definitivt en tilleggs dimensjon. Det var ingen som hadde forberedt seg for Eidsvoll, som ham. Han har slitt seg gjennom våren med plagsom kløe fra sterkt voksende skjegg. Dette for å gi et synlig bidrag til Grunnlovsjubilèet og mennene som for 200 år siden var samlet på Eidsvoll.

Resultater her.

 

Share