Team ØsterHus-Ridley har nå installert seg på Eidsvoll, og gjør de siste forberedelser til norgesmesterskapet som starter søndag 22. juni med U23 fellesstart. Vi ser frem til en uke som vi forventer vil inneholde mye dramatikk, mye glede og noen skuffelser, og som vil stille krav til kollektivt hardt arbeid.

Team ØsterHus-Ridley har gjennom vårsesongen, levert mange solide prestasjoner. Sist i Tour of Norway og Tour des Fjords hvor de absolutt satte sitt preg på rittene. Men vi skulle gjerne ha sett noen flere topp plasseringer. Vi har forventninger til at NM uken vil endre på dette.

 

Under søndagens U23 fellesstart stiller vi med Fredrik S. Galta, Oscar Landa, Sven Erik Bystrøm, Tormod H. Jacobsen samt Jonas Abrahamsen som nylig ankom laget. I fjord ble det sølv og bronse. Gull er absolutt årets ambisjon.
Rundløypen som benyttes under fellesstartene og som skal kjøres 6 ganger, har lengde 22,5 km og inneholder en bakke på 100 høydemeter med stigningsprosent 5. Fra toppen er det 7,5 km til mål. Dette innebærer at vi finner det mest sannsynlig rittet vil ende med et spurtoppgjør blant en større gruppe. Men det vil nok bli en rekke angrep underveis hvor alt vil bli satt inn på å lykkes med bruddforsøket.
På søndag har vi flere ryttere som fullt ut kan lykkes. Av sterke utfordrere nevnes Daniel Hoelgaard, Fridtjof Rønås Kristoffer Skjerping, Odd Christian Eiking og Sondre Holst Enger.

Tirsdag står lagtempo på programmet, og der er vi representert med syv ryttere: Fredrik, Håvard & Sven Erik utgjør Stavanger SK I, August, Oscar & Tormod utgjør Stavanger SK II og Krister Hagen deltar på laget til Sandnes SK. I fjor endte det med en fjerdeplass på SSK laget. I år skal det bli pall plass.
Temporittet arrangeres på torsdag, og her vil vi delta med Jonas og Krister.

Dagen deretter er det klart for gaterittet som er å vurdere som vår paradegren. I fjor ble det trippel seier. Med åtte av seksti startende ryttere, bør vi minst være i stand til å sikre gullet. I tillegg til August, Fredrik, Håvard, Krister, Oscar, Sven Erik & Tormod, stiller vi med Magnus Børresen.

Etter en dags hvile, er det på søndag 29. juli klart for den store NM finalen. Seniorfeltet skal gjøre opp seg imellom etter 8 runder à 22,5 kilometer. Alexander Kristoff og Edvald Boassen Hagen er de store favorittene, men det taktiske spillet underveis kan fort innebære et vellykket bruddforsøk slik at mesterskapstrøyen deretter bæres av en utfordrer. Og vi kan love å utfordre.

Vi ser virkelig frem til de kommende dager. Våre gutter er klare for mye hardt arbeid.

Alt om NM her.

Share