Etappen fra Eidfjord til Haugesund er rittets lengste med sine 203 km, men det ble ikke spart på kruttet. Snittfarten langs Sørfjorden var 48 km/t. Det var stadig forsøk på å komme i fra, våre var som lovet, med på mange av disse. Men det endelige bruddet ble ikke etablert før fetet hadde tilbakelagt 80 km. De fikk lurt seg unna i utgangen av en tunnell like før innkjøring til Odda. Det passet sikkert feltet godt, for da kunne de ta det med ro opp bakken fra Odda. Og det ga plutselig bruddkameratene plutselig en luke på 13 minutt.

 

Feltet begynte etterhvert å spise noe inn på bruddet, men det så lenge ut til at Tsgaby Grmay fra MTN Qhubeka som valgte å støte fra feltet, skulle holde helt inn. Men han opplevde en svært tung siste mil. 

Det ga Sven Erik muligheten til å skru opp temperaturen på en fullsatt Rådhusplass, med å angripe med 5 gjenstående kilometer. Han satte inn to støt med bistand av Fredrik og Tormod, men det holdt dessverre ikke mot et jagende hovedfelt. Men hans angrep kombinert med seier til Alex, gjorde kvelden for et fest stemt Haugesunds publikum. 

Oscar gjorde et forsøk på å hente 20 plasser på vei inn mot oppløpet, men veien rundt midtrabatten ga tilsvarende i tap. Håvard var ikke helt tilfreds beinas tilstand og tok derfor mye av ansvaret for vannbæringen.

Våre endte noe bak på resultatlistene med Tormod på 32. plass som vår bestemann.

Dessverre måtte Kristian kaste inn håndkleet da ryggen nektet videre samarbeid.

 

Share