Med start på Bryggen i Bergen samtidig som et høytrykk hadde bestemt seg for å legge seg over vestlandet,  ble innledningen av årets Tour des Fjords gitt en fantastisk ramme. Og etter at feltet var ut av Bergen sentrum, kunne arrangøren senke skuldrene noe. Gnistrende arbeid av MC styrken sikret full kontroll av den videre løype inn til Ulvik.

 

Våre gutter var noe usikre før start. Fredrik, Håvard og Sven Erik hadde nettopp fullført et krevende Tour of Norway, mens Kristian krysset fingrene for at ryggen vil være tilstrekkelig samarbeidsvillig gjennom alle fem etapper. Oscar som hadde vært gjennomen lengre sykdomsperiode, håpet på en positiv formutvikling gjennom etappene. Men Tormod var klar med håp om å kunne delta i en av de kommende finalespurter.

Fredrik og Sven Erik opplevde begge en noe tung start, men heldigvis løsnet beina etter 100 kjørte kilometer og det var tilstrekkelig til å komme seg frem i feltet før den avsluttende bakken ved Ulvik. Og her satte Sven Erik inn et angrep. Dessverre blehan hentet før toppen, men både han og Fredrik var aktive i jakten på Jerome Baugnies fra Wanty Group Gobert som hadde klart å lure seg fra i det små kuperte terrenget inn mot mål. Hans angrep lykkes akkurat.

Sven Erik og Fredrik endte på henholdsvis 21. og 23. plass. Håvard trillet inn med en gruppe noe lengre bak ikke helt tilfreds med beinas tilstand. Kristian, Oscar og Tormod trillet inn med "grupettoen".

 

Share