Den 4. etappen av Tour of Norway som ble gjennomført i traktene omkring Lillehammer og som anses som rittets Kongeetappe, ble en hyggelig opplevelse for ØsterHus-Ridley. Utviklingen idag betyr at vi under morgendagens finale, vil være med i kampen om både ungdoms- og klatretrøyen samt i forsvar av en topp ti plassering.

 

Fra start var det voldsomme kamper for å komme avgårde, men det var først etter 30 km at dagens brudd ble etablert. Da tok feltet et så solid pust i bakken at bruddet på få kilometer, fikk en luke på 8 minutt. Krister var en av fire bruddkamerater. Det så en stund ut til at han skulle bli forlatt i bakken, men han kom tilbake og på toppen kapret han max klatrepoeng. Nå mangler Krister bare to poeng på å kunne reise hjem med klatretrøyen. I morgen er han klar for å kjempe om denne.

I hovedfeltet hadde vi lenge med på Fredrik & Sven Erik. Opp siste bakke skallet det stadig ryttere av. Sven Erik var en av de femten som satt med over siste topp, og som forsøkte å hente kvartetten som hadde klart å støte fra noe tidligere. Han endte på en sjette plass og opprykk til niende plass i sammendraget. Samtidig mangler han nå bare ni sekund på ungdomstrøyen.

Dette betyr at vi i morgen vil delta i kampen om både klatre- og ungdomstrøyen samt kjøre for å forsvare en topp ti plassering i sammendraget. Det er krevende øvelser, men er definitivt verdt et forsøk.

Share