I helgen har Team Østerhus-Ridley deltatt i tre UCI 1.2 ritt på nordvest Jylland. Det startet på fredag med Rent Liv Løpet Skive hvor vi stilte til start med August, Håvard, Krister & Magnus. Her satt Krister inn med den 25 manns store tetgruppen, og oppnådde en 14. plass.

Under lørdagens GP Himmerland Rundt kjørte August, Fredrik, Håvard, Krister, Sven Erik & Tormod. En gruppe på seks rytterer fikk lenge ligge i front. I forkant av et sidevindsstrekk organiserte vi & Christina Watches seg i front, og da de svingte inn på strekket kom 15 ryttere avgårde. Her satt vi med Fredrik, Håvard & Sven Erik.

 

 

Med 30 km til mål, hentes bruddet samtidig som en gruppe på 25 ryttere kom opp bakfra. Blant disse var Krister. Herfra ble det mye støting. En gruppe på fire ryttere kommer fra, og fra disse forsøker Rasmus Guldhammer et soloangrep. Noe senere får han selskap av Magnus Cort. Håvard gjør et forsøk på å støte seg opp, men manglet de siste 10 sekundene. I siste bakken angriper Sven Erik forfølgergruppen, men forsøker innebærer dessverre bare at to danske ryttere får muligheten til å støte fra. Med stor innsats klarer utbryterne akkurat å holde unna. Det endte med 11. plass til Sven Erik, 14. til Håvard, 21. til Fredrik & 23. til Krister. August & Tormod fikk det vaskelig etter punktering. Til tross for noe manglende resultater, er vi tilfreds med både den fremviste kjørestyrke & de taktiske valg som ble gjort.

I dag handlet det om Destination Thy hvor dagens brudd besto av 23 ryttere som inkluderte Magnus. Samtidig som bruddet hentes, utnytter Team Cult et sidevindsstrekk til å sprenge feltet og åtte ryttere siger fra. Krister var nære å bli den niende. Senere kom12 ryttere opp. Håvard & Sven Erik var blant disse. I de lokale rundene forsøkte Sven Erik & en dansk rytter et støt. Da de blehentet kjørte Martin Mortensen fra Cult, kontra. Han ble hentet i bakken opp til mål, hvor hans lagkamerat og gårsdagens vinner Magnus Cort, tok over & fullførte. Håvard ble omkring nr. 5 og Sven Erik omkring 15. Igjen solide prestasjoner hvor vi deltar med å sette farge på løpet. Men dessverre er det noe vanskelig å lese dette ut ra resultatlisten.

Troppen har denne helgen blitt ledet av Christer Rake.

Nå er det retur til Norge for forberedelse til Hadeland & Ringerike Grand Prix som arrangeres neste helg.

Share