I kledd den nasjonale trøyen stilte Fredrik, Oscar, Sven Erik & Tormod samt Even Rege fra Team Fixit (for å få tilstrekkelig U23 lag og bakgrunnen for bruk av nasjonal trøye), til start i det 142 km lnge Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. Regn og glatt veibane under innledningen, ga en rekke velt men uten at noen av våre ble rammet. Etter tre mil fikk en gruppe på 10 ryttere, stikke fra. Her hadde vi med både Sven Erik og Tormod.  Fra siste års erfaringer med rittet, hadde vi god tro på at dette ville være avgjørende. Og håpet om at Sven Erik kunne kopiere seieren fra 2012, ble økt.

 

Frem til 80 km varierte avstanden mellom bruddet og hovedfeltet mellom 1/2 og 1 minutt. Underveis samlet Sven Erik nok poeng til å sikre bakketrøyen. Derfra økte det jevnt, og ved passering 100 km var det økt til 3 minutt. Opp den siste bakken ble bruddet delt i to med Sven Erik foran og Tormod i gruppen bak. Men ikke lenge etter ble det samling. Inne på de lokale rundene støtet Sven Erik med to andre ryttere, og med 5 km til mål, hadde de opparbeidet en ledelse på 25 sekund. Like etter passering kilometers merket, gikk Sven Erik til. Langspurten ble dessverre ikke vellykket, og det endte med en 3. plass. Selv med pallplass og sin åttende topp ti plassering, var han ikke helt tilfreds. Det er helst seiere som skal kunne telles.

Tormod tok en hyggelig niendeplass, Fredrik & Even kom inn med hovedfeltet tilhenholdsvis 23. og 56. plass. Oscar satte seg inn i servicebilen etter 30 minutt da kroppen fortsatt ikke spiller helt på lag. Han vil returnere til Stavanger, mens de andre fortsetter til Danmark for deltagelse i tre UCI 1.2 ritt.

Resultater her.

Share