De fire første etappene av Tour du Loir et Cher hadde ikke helt gitt resultater som forventet, men da avslutningsetappen ble arrangert nærmest som et criteriumsritt i sentrum av Blois, håpet vi på en hyggelig avslutning. Dessverre ble det ikke helt slik. Håvard og Oscar satt inn med fremste gruppe men plasseringene ble noe beskjedne med henholdsvis 14. og 23. plass. I sammendraget ble Håvard vår bestemann med 20. plass.

Rittet gikk i en 7,5 km lang rundløype som ble kjørt 13 ganger. Det var enkelte utbrytere underveis, men feltet lot aldri disse få for stor luke. Ut på sisterunden var feltet samlet. Tidsforskjellene ved målgang, oppsto i hovedsak gjennom finalespurten som gikk i en relativt krevende motbakke. Og her manglet våre noe tørt krutt.

 

Laget har nå i seks dager fått erfare det franske kjøkken.  Det må være svært oppskrytt. De to daglige hjemmelagde måltidene med havregryn kokt i vann og krydret med honning, ga heller ikke noen kulinariske høydepunkt. Men de ga i alle fall påkrevd næring. Derfor er det mange av dem som håper at de vel hjemme vil bli møtt med rester av lammelår og påskeskinke.

Troppen har i kveld reist til Brussel hvor de grunnet kostbare 2. påskedag billetter, blir værende til tirsdag. Da rekker de akkurat en liten trilletur før det på onsdag smeller til med sesongåpning av SSK cup. Til helgen blir det tur til Grenland for NorgesCup åpning. Deretter settes kursen mot Tyskland for deltagelse i Rund um den Finanzplatz UCI 1.2U som arrangeres 1. mai. De tre påfølgende dagene skal de kjøre tre UCI 1.2 ritt i Danmark.

Flere av rytterne kom inn i Loir et Cher med noe rusk i systemet. Vi håper gjennomføring av disse fem etappen vil bidra til en positiv formutvikling, og at vi har hyggelige prestasjoner i vente.

Foto: Christophe Baudu

 

Share