På dagens 3. etappe av Loir et Cher var planen å få en rytter med i brudd, og slik gikk det. Etter 10 km kjørte Oscar avgårde sammen med 4 stk. Etter litt fikk disse selskap av tre ryttere og noe deretter tre til. Da var totalt 11 ryttere foran, og i feltet bak stoppet det helt opp. Avstanden ble etter ganske kort tid 8 min. Oscar vant en innlagt spurt etter 41 km. Etappen var 208 km og selv om bruddet hadde en stor ledelse, ble det etterhvert kjørt hardt bak og ledelsen ble redusert. Tre av brudd kameratene gikk med 30 km til mål, og de 8 som satt igjen tapte etter hvert mye tid til et jaktene felt.

 

 

Med 5 km til mål ble de hentet. De tre i front holdt inn med margin på 1 minutt, og Graham Briggs fra Rapha Condor vant til slutt etappen foran en dansk og en nederlandsk rytter. Vår beste ble Håvard på en 21. plass.

Oscar ble kåret til dagens ''Fair Play'' rytter og fikk blomster på podiet. Han vant også den innlagte spurten og fikk med det med seg to premier og to blomsterbuketter.

Tormod er nr 10 sammenlagt, og to etapper gjenstår. I morgen venter nok det som blir rittets hardeste etappe, og ingenting er avgjort i sammendraget. Nå må laget nullstille og gripe de muligheter som tilbys de siste to dager.

Share