Team Øster Hus-Ridley kjørte idag 2. etappe av Tour du Loire et Cher UCI 2.2. Etter gårsdagen sterke kjøring av Tormod, var planen å beholde bakketrøyen samt gå for et etappe resultat. Det begynte svært så bra da Tormod ble nr 2 på først bakkespurt. Håvard ble her nr 3. Farten var høy i feltet og ingen brudd fikk luke før etter ca 120 km. Da kjørte en gruppe på ti uten noen av våre var med. Det gikk jevnt hardt i feltet og gruppen på 10 fikk aldri mer enn 1min. Det ble etter hvert mindre folk der foran men Troels Vinther klarte å holde unna. Hovedfeltet med omlag 100 ryttere kom inn 15 sek bak. Håvard satt i 3. posisjon 500 meter før mål, men blir sperret inne. Med det ble det ikke noe resultat for våre ryttere. Best ble Håvard på 24. plass.

Oscar hadde tekniske problemer 15 km før mål og kom ikke opp igjen, mens August Jensen kjempet seg gjennom etter gårsdagens velt. August fikk en real smell i går og var 6 timer på sykehus før han kom hjem ved midnatt. Men nå tror vi at han kan komme gjennom også de neste dagene og at kan gi viktige bidrag på de neste etapper.

Tormod er på 6. plass i sammendraget og nr 2 i bakkekonkurransen. Men det er små differanser. I morgen venter en noe hardere etappe og litt mer vind. Team ØsterHus Ridley har til hensikt å være med å prege denne.

Foto: Christophe Baudu

Share