Team Øster Hus-Ridley avluttet Volta ao Alentejo UCI 2.2 med ny palleplass. Kjapt oppsummert; tre topp 10 og 5 topp 15. Med andre ord en veldig sterk lagprestasjon som bekrefter bredden i laget.

Dagens etappen var på 173 km og den gikk øsende regn. Men det påvirket ikke lagmoralen. Oscar var uheldig og veltet etter kun 30 km. Han havnet i ambulansen hvor han fikk den ene rumpeballen behandlet for kraftig asfalteksem. Heldigvis vil det ikke gå lenge før han er tilbake på sykkelen. Men kjedelig var det da planen idag var å kjøre for ham da han har vist stigende form, samtidig som det var en avslutning som ville passet ham godt.

Resten av laget tok ansvar og viste trøyen i det portugiske regnværet. I dag var det Fredrik som kom med i dagens brudd, og med det har vi vært representert i brudd på 4 av 5 etapper. Leder laget ville derimot ikke slippe bruddet og det viste seg at det skulle bli samlet inn mot mål.

Laget tok da igjen ansvar, og Håvard ledet med 100 meter igjen etter opptrekk av Magnus. Dessverre men ble passert av dagens vinner Samuel Deira fra Portugal. Like bak fulgte lagkameratene på rekke og rad Sven Erik fikk nok en topp 10 plassering og ble nummer  og August ble nummer 8 med pungtert hjul! Like bak der kom Magnus inn til 13. plass og Krister 15.

Volta ao Alentjo har vært et veldig godt løp for laget. Første dagen var vi nok litt ivrige inn mot finalen og dessverre var dette dagen sammendraget ble satt. Men etter dette har vi hatt ryttere i topp 10 hver dag samt to palleplasseringer.  Dessverre mistet vi Kristian Dyrnes på fredagens etappe. Veltet var mer alvorlig enn først antatt og Kristian blir nok borte fra løp resten av våren.

Sammenlagt ble Sven Erik bestemann med en 16. plass. Fredrik nummer 21.  

Nå drar ryttere hjem til Stavanger for å hente seg inn og forberede seg mot neste løp. Noen av rytterne vil nok sykle med det norske landslaget om noen uker, mens resten av laget skal til Frankrike i påsken for å delta i etapperittet Tour du Loir et Cher.

Share