Det ble en hyggelg avslutningen på den 193 km lange 2. etappen av Volta ao Alentejo da Håvard kjørte inn til 4. plass, Sven Erik til 6. plass & Fredrik til 18. Før start var beskjeden å sitte mest mulig rolig frem til de siste kilometerne. Med et tidlig etablert brudd som ble holdt under kontroll med betydelig bidrag fra Team Ecuador som naturligvis hadde interesse av å forsvare ledertrøyen, var dette ikke særlig vanskelig.

På slettene inn mot den avsluttende bakken, satte Øster Hus – Ridley sammen med landslag USA, seg i front for å holde høy hastighet. Laget satt i gode posisjoner da de startet på den smale brosteinsbakke som var noe mer krevende enn først antatt. Vi er likevel godt fornøyd med prestasjonene selv om det selvfølgelig hadde smakt hakket bedre med en pall plass.

Etappen ble vunnet av spanjolen Eduard Prades fra OFM - Quinta da Lixa, men det var landsmannen Carlos Barbero Cuesta fra Euskadi som overtok ledertrøyen. Sven Erik er i sammendraget fortsatt best av våre med en 26.plass og 52 sekund frem til lederen.

Nå gjenstår tre flate etapper, og vi har absolutt forhåpninger om flere hyggelige resultater.

Alle resultater her.

En filmsnutt fra gårsdagens etappe kan oppleves her.

Share