Team Øster Hus-Ridley startet 1. etappe av Volta ao Alentejo UCI 2.2 med en klar plan og med tydelige ambisjoner. Og det begynte svært så bra da August Jensen sammen med tre andre ryttere, deltok i det som ble dagens brudd. De fikk en luke til hovedfeltet på opptil 6 minutt. For sin innsats ble August belønnet med tittelen som dagens mest offensive rytter.

Men hovedfeltet hadde kontroll på det hele, og hentet utbryterne noe før løypen gikk inn i de to avsluttende bakkene. Krister Hagen og Oscar Landa ledet inn, og over første bakketopp satt Øster Hus-Ridley med fire ryttere i front. De beholdt posisjonen til inngangen på den avsluttende bakken hvor Håvard Blikra og Kristian Dyrnes leverte av Fredrik Galta og Sven Erik Bystrøm. Dessverre hadde ingen av dem en topp dag, og måtte se andre ryttere forbi på de 5 kilometerne med stigning på 6 – 7 grader som ledet frem til mål.

Det endte med en 45. plass til Sven Erik. Vi er ikke tilfreds, men nullstiller før morgendagens etappe. Tidstapet på 36 sekund er ikke all verden og vi har fortsatt ambisjoner om et godt sammenlagt resultat.

Byron Guama fra Team Ecuador som er farmerlaget til Team Moviestar, vant etappen. Alle resultater her.

Share