oscarTeam Øster Hus – Ridely har i dag deltatt i Energiewacht Dwars door Drenthe UCI 1.1 i Holland. Rittet ble kjørt over en distanse på 203 km, og hadde et godt kvalifisert startfelt anført av Pro Tour lagene Belkin & Lotto Belisol. Under gårsdagens ritt fikk Belkin bare to ryttere til mål med 27. plass som beste plassering. Det var derfor forventet at de i dag ville gjøre sitt ytterste for å revansjere.

Og riktig; det ble fullt trøkk fra start. De første rytterne var av allerede etter 10 km. Feltet passerte 60 km 10 minutt foran raskeste tidskjema. Vi hadde alle våre med inntil August ble truffet av en annen rytter. Feltet ble senere delt i tre grupper hvor vi satt med Håvard Blikra, Oscar Landa & Tormod H. Jacobsen i fremste gruppe på seksti ryttere. Etter om lag 100 km ble det nytt strekkmed sidevind og om lag 10 ryttere inklusiv Tormod, falt da av.

Håvard & Oscar fortsatte å kjøre offensivt, men da 11 ryttere stakk etter 140 km og senere 14 stk støtet seg opp, var ingen av våre to med. Håvard gjorde forsøk på å kjøre seg opp, men da var dessverre avstanden opp blitt for stor.

Dermed ble det en finale uten vår deltagelse. Det endte med en 29. plass til Håvard og 34. plass til Oscar. En liten trøst er at det ikke bare var oss som fikk merke resultatet av høy fart, stadig sidevind og at slike løp krever 100 % oppmerksomhet gjennom alle kilometre. Også Belkin og Lotto Belisol har noe å diskutere.

Team Øster Hus – Ridley har i løpet av de siste to helger kjørt 4 ritt i Holland. Rittene har gitt nyttig erfaring, men til tross for Sven Erik Bystrøm sin flotte innsats i går som ga 9. plass & seier i spurtkonkurransen, samt Kristian sin 9. plass forrige helg, hadde vi håpet på noe bedre resultater.

Nå venter halvannen uke hjemme før laget drar til Portugal for deltagelse i Volta ao Alentejo UCI 2.2.

Share