svein erik 1503Team Øster Hus-Ridley møtte de store lagene da vi i dag kjørte Albert Achterhes Pet Ronde van Drenthe UCI 1.1 204,7 km
Det var lagt opp til et hardt løp med smale veier, brostein, en bratt bakke som skulle forseres 6 ganger, med mye vind og et stort og sterkt felt var rammen lagt.

Det ble kjørt hardt fra start og tre ryttere stakk, Sven Erik kjørte alene opp til disse tre og når de hadde fått 30sekund, roet feltet seg noen kilometer. Sven Erik benyttet dagen i front til å vinne 3 av 4 innlagte spurter som var over brosteinspartiene og vant dermed denne konkurransen og den gule trøyen. Etter 110km ble det for alvor kjørt hardt i feltet og 11 mann kjørte fra mens resten av feltet ble delt i flere grupper. Belkin som stilte med det antatt beste laget, hadde ingen foran og jobbet hardt bak, men klarte aldri å ta innpå gruppen på 15 mann som nå hadde samlet seg i front.

På den siste runden begynte angrepene, og i den tøffeste stigningen klarte fire mann å rive seg løs fra tetgruppen. Bystrøm var nummer fem over toppen og kom altså akkurat ikke med denne kvartetten.

De fire i front hadde 40sek med 5km til mål. Bystrøm og 4 til kjørte fra de 5 siste, og inn mot oppløpet var de nesten helt oppe. Sven Erik jobbet hardt for å komme opp og kjøre for seieren, men da spurten startet var det ikke mer trøkk igjen i beina etter 180 km i brudd. Han ble da nr 9 men med seier i den innlagte spurtkonkurransen er dette et godt resultat og også årets første UCI poeng for Team Øster Hus Ridley.

Resten av laget fikk også en hard dag på jobb, og med smale veier og stygg brostein hadde vi både Krister og Oscar en tur i bakken, samt noen mindre tekniske uhell på både August og Tormod, men det er slikt vi må regne med.
Kenny Dehaes fra Lotto-Belisol vant foran Scott Thwaites (NetApp-Endura) og Bert-Jan Lindeman (Rabobank).
I morgen venter et nytt løp Energiewacht Dwars door Drenth UCI 1.1 over 203 km i samme område og med samme felt som i dag.

Se flere bilder fra Kjetil Alsvik i bildegalleriet

Share