Team Coop-Øster Hus ryttere 2015

Team Coop-ØsterHus har signert ti ryttere for 2015, og disse skal opptre i den stilrene drakten som vist over.
Det er tidligere blitt offentliggjort at Markus Hoelgaard blir en av disse. Nylig ble det også signert avtale med Håkon Frengstad Berger som i år har representert Team Ringeriks-Kraft. Håkon er 22 år, og i mange av disse har han konkurrert på landeveien hvor han har levert en rekke sterke prestasjoner. Håkon har spurtegenskaper som kan bringe ham helt opp til topp både i mindre og større grupper. Tempoegenskapene er også solide. Team Coop-Øster Hus ser frem til å bidra til hans videre utvikling innen sykkelsporten, og har stor tro på at han gjennom sine ferdigheter og sin personlighet, vil bli en viktig bidragsyter til lagets prestasjoner.
Følgende øvrige åtte vil representere laget også i 2015: August Jensen, Fredrik Strand Galta, Håvard J. Blirka, Krister Hagen, Kristian Dyrnes, Magnus Børresen, Oscar E. Landa og regjerende norgesmester Tormod Hausken Jacobsen.

Heller ikke i år kan vi hevde å ha gjennomført de største eller de fleste av nye signeringer. Men vår hensikt er å gjennomføre prosesser for å utvikle et lag gjennom å samle ryttere med drivkraft, potensial og forståelse for hvordan opptre samlet. Da er kontinuitet av stor betydning.

Vi har stor tro på at Team Coop-ØsterHus vil skape mye begreistring også gjennom 2015 sesongen.

Coop sponser unge, talentfulle syklister på Team Coop-ØsterHus

Coop Norge går fra nyttår inn som hovedsponsor/navnesponsor for det norske Continental sykkellaget Team Coop-ØsterHus hvor Alexander Kristoff er med som eier. Sponsoravtalen varer ut 2017, men Coop har opsjon på å forlenge samarbeidet.
- Vi er meget fornøyd med avtalen vi nå har inngått med Team Coop-ØsterHus. Coop er en stor tilbyder av sunn mat, sportsutstyr og fritidsklær, og vi har som mål å vokse innenfor disse kategoriene, blant annet ved å inspirere Coop-medlemmer og kunder til å spise og leve sunnere. Idrettssponsing er derfor svært relevant for oss, og helt siden vi i 2012 lanserte våre to skilag, Team Coop og Team Coop Talent, har vi ønsket oss et sykkellag. Nå kom muligheten vi har ventet på. Vi ser frem til å samarbeide med Alexander Kristoff, en av Norges største sykkelprofiler, og med alle de unge talentene på teamet, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge.

Team Coop-ØsterHus, tidligere Team ØsterHus-Ridley, består av ti av Norges beste syklister i alderen 20 til 30 år hvorav alle er eller har vært på junior- og/eller U23-landslag. Laget deltar i de største sykkelrittene i Norge, slik som Tour of Norway, Tour des Fjords, Arctic Race og NM, samt i UCI Europa Tour'en. I år vant Tormod Hausken Jacobsen fra teamet NM fellesstart Elite, og laget tok totalt syv NM-medaljer. Og i høst ble Sven Erik Bystrøm U23 verdensmester. Han blir nå lagkamerat med Alexander Kristoff i Katusha, men vil fortsatt bo i Stavanger og trene med sine tidligere lagkamerater.

Les mer …

Støtteapparatet er nå på plass

Team ØsterHus-Ridley har fått på plass de siste brikkene omkring støtteapparatet for 2015. Inn som Sportsdirektør og i Sportslig Utvalg kommer Morten Hegreberg. Morten var den som startet og ledet laget fra høsten 2009 og frem til våren 2014. Da begynte i full stilling hos SATS ELIXIA. Morten har innen sykkelsporten opparbeidet seg stor kompetanse samt et stort internasjonalt nettverk. At han igjen vil bidra i støtteapparatet og i arbeidet med det sportslige programmet, vil utvilsomt være av stor nytte for laget.

Samtidig med at Morten blir knyttet til laget, blir også Gilbert De Weerdt engasjert som Sportsdirektør. Gilbert som er fra Belgia, har gjennom 20 års virke som sportdirektør, opparbeidet seg et betydelig nettverk. Hans rutine vil bli av stor betydning for ØsterHus-Ridley. Med Gilbert De Weerdt følger også et apparat av mekanikere og massører.

Les mer …

Øster Hus fortsetter og utvider sitt engasjement i sykkelsporten

Team ØsterHus-Ridley er glade for at vår største sponsor Øster Hus, har skrevet kontrakt på tre nye år som navnesponsor. Øster Hus har vært med siden sesongen 2009, og har vært navnesponsor siden 2011. Dette har gjort at vi har kunnet gi noen av Norges største talenter mulighet til å satse på en sykkelkarriere. Et solid sportslig opplegg og godt kvalifisert støtteapparat har bidratt til mange store resultater.

"Sesongen 2014 har vært fantastisk! Vi hadde en NM uke bedre enn noen norske Continental lag noen gang har hatt. Team ØsterHus-Ridley vant 7 NM medaljer inkludert seier på herrenes fellesstart. Vi var det Continental laget i Norges som har vist best igjen på TV skjermen i løpet av de 40 timene TV2 sendte fra Tour of Norway, Tour des Fjords, NM og Arctic Race. I tillegg avsluttet Sven Erik Bystrøm sesongen med å vinne U23 VM, og tar steget videre til Katusha. Det er utrolig godt å ha med en så stor og engasjert sponsor som Øster Hus i denne satsingen" forteller sportsdirektør Roy Hegreberg

Øster Hus er sammen med Spinn Sykkelshop og Alexander Kristoff, eier av Team ØsterHus-Ridley.

Njål Østerhus, konsernsjef i Øster Hus gruppen, uttaler: "I Øster Hus har vi et stort engasjement for sykling. Mange av våre ansatte bruker sykkel til trening og mosjon. Hvert år stiller vi med en stor gruppe ansatte i Nordsjørittet. Dette bidrar til en bedre helse blant våre ansatte og skaper et godt sosialt samvær i bedriften. Øster Hus ønsker å være med å bidra til at regionen har et stort og bredt idrettsmiljø og det gjør at vi er en Stolt Sponsor av Team Øster Hus Ridley."

Les mer …

Alexander Kristoff blir medeier i Team ØsterHus-Ridley

Det er med stor tilfredshet vi kan meddele at Alexander Kristoff fra 2015, går inn som medeier av Team ØsterHus-Ridley. Eierskapet vil bli delt med de tidligere eierne ØsterHus og Spinn Sykkelshop.

For Alexander var det flere grunner til at han valgte i delta i eierskap av laget.

I periodene hvor han trener på lokale landeveier, er treningsfellesskapet som er etablert med lagets og øvrige lokale ryttere, av stor betydning. Han blir stadig utfordret samtidig som han får fortalt hva som kreves for å ta de neste steg. Slikt samspill øker kvaliteten på treningsarbeidet, og innebærer et positivt utbytte for alle som deltar. Eierskapet blir en bekreftelse på dette etablerte samspill.
Alexander sitt navn og hans tilknytning, øker også verdien for våre sponsorer og samarbeidspartnere da han nå er å anse som en av Norges største idrettsutøvere.
Det kan i tillegg ha en positiv virkning for hvilke ritt laget blir invitert til å delta i ettersom Alexander med sine prestasjoner de siste årene, også er blitt et av de største navnene i internasjonal sykkelsport.